Magasinbyggeriet står færdigt!

Fra det første spadestik til godkendelsen af byggeriet fra Vejle brandvæsen er det nu gået lidt over et år, og vi kan med glæde annoncere at den nye tilbygning til vores museumsmagasin nu står helt færdig og er klar til at tages i brug.

Tilbygningen giver en ekstra kapacitet på ca. 2000 kvadratmeter fordelt på tre nye haller, samt ca. 400 kvadratmeter plads til særudstillinger, montrer og materialer. Den nye bygning præsenterer nogle nyheder i forhold til den gamle: bl.a. er to af hallerne udstyrede med kompakt pallereoler, som kan køres sammen, så spildpladsen til gangarealer er minimal. Luftfugtigheden i disse haller er ca. 50 %.

Den tredje hall indeholder 13 hyldekilometer bevægelige arkivreoler, som foruden arkivmateriale også kan bruges til mindre genstande. Alle reoler flytter sig på skinner som er nedstøbte i gulvet, og er elektronisk styrede. Reolerne er 5,3 meter høje og det er derfor blevet anskaffet en personlift for at kunne håndtere arkivalier og genstande. Luftfugtigheden i denne hal er på 40 %.

Som vi ser på billeden er det første flyttelæs allerede ankommet med samlinger fra et af de museer vi samarbejder med. Museerne og arkiverne har reserveret 2/3 dele af pladsen i byggeriet, men der er stadig mere plads til flere, hvis museer eller arkiver mangler gode magasiner til kortere eller længere tids opbevaring.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar