Nyt museum i Vejle

I starten af 2013 åbner VejleMuseerne et nyt kulturhistorisk museum i Spinderihallerne i Vejle, og Konserveringscentret har været med som museets rådgiver på bevaringsområdet helt fra starten. Arbejdsmæssigt er det en stor opgave, som alle konserveringsspecialer og alle medarbejdere på Konserveringscentret er involveret i.

De 5 nye udstillinger omhandler Vejles historie med afsæt i 5 fantastiske fortællinger, der favner moseliget “Dronning Gunhild”, Vejles fortid som centrum for bomuldsspindingsindustrien i Danmark, forlystelseslivet i Vejle fra 1900-1980, en kæmpe udstillingsmontre, hvor man som gæst kan få et indblik i museets samling fra bl.a. jernalderen og en fortælling om byens handel og søfart i 1500-1600 tallet. Dertil kommer “Asen og Masen”, hvor mindre børn kan lege og lære sig ind i livet i begyndelsen af industritiden.

Maja Forsom Sandal renser et tapet, som indgår i den kommende udstilling om forlystelsesstedet Moulin Rouge i Vejle.

At vi på Konserveringscentret er med i processen med udstillingsopbygningen giver det bedste grundlag for at optimere bevaringsindsatsen, og for VejleMuseerne har vores arbejde været bl.a.:

– Rådgivning om klima og lysforhold
– Rådgivning om montrer
– Udarbejdelses af monteringsforslag
– Fremstilling af monteringsbeslag
– Og sidst, men ikke mindst – klargøring og konservering af genstande, dvs. rengøring, konservering og restaurering

Det store antal timer, som skal bruges på disse opgaver for VejleMuseerne er mulig, fordi vores brugermuseer er enige om at lade VejleMuseerne bruge opsparede timer på denne store opgave.
Se mere på VejleMuseerne hjemmeside: http://www.vejleegnensmuseer.dk

Carl Brädde er i færd med at rense maling af en diskokugle fra Moulin Rouge. De små spejle er monteret med søm.

Andre eksempler på genstande: et centralur og en garnhaspe fra bomuldsspinderierne i Vejle samt en uniform fra en billetkontrollør. Satiness Schwindt arbejder på et neonskilt fra den gamle Lido-biografen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar