Maleri- og farvelagskonservering

Farvelagskonservering omfatter alt som er bemalet f.eks. lærred, træ, metal og andre bærende underlag (kompositmaterialer) .

Vi konserverer, undersøger og rådgiver bl.a. omkring følgende:
Maleri, polykrom skulptur, bemalet kirkeinventar og dekorationstekniker i byggeinteriør eller bemalede møbler.

Fagligt fundament
Konserveringsprocessen foregår i dialog med materialet, teknologien og andre aktører som museumsinspektører, kunstnere, håndværkere, menighedsråd, arkitekter, kirkekonsulenter, kemikere og andre fagkonservatorer.

Arbejdet bygger ofte på tværfagligt samarbejde med helhedsbetragtninger. Det tages altid med i betragtning, hvilken funktion genstanden tidligere har haft, hvilken teknik der er brugt, da genstanden blev til og hvordan den blev brugt. Hvordan skal den anvendes i fremtiden f. eks. i en udstilling, en kirke eller som studieobjekt? Er genstanden kun en lille del i en større sammenhæng, hvor der lægges vægt på materialer og metoder for at fremstille genstanden? Ønskes det at formidle noget om selve konserveringsprocessen eller alle de forskellige oplysninger, der kan findes om en genstand?

Afdelingen for konservering af farvelag tilbyder desuden rådgivning og hjælp ved pakning, transport samt kurértjeneste, tilstandsvurderinger (f. eks. i forbindelse med ud-og indlån) samt rådgivning vedr. udstilling, ophængning og opbevaring af genstande.

Kontakt: malerikonservatorerne Anette Aalling og Clara Bratt Lauridsen

Restaurering af tekstfelter på frilandsbygninger