Et dilemma – udstilling, lyspolitik og bevaring

Ofte er det to modstridende størrelser, gerne at ville bevare en genstand og samtidig at udsætte den for lys, så den kan beskues. Vi har sammen med Odense Bys Museer netop købt nyt Micro fading-udstyr. Det betyder, at vi nu kan analysere os frem til, hvor lysfølsomme helt konkrete genstande er og derefter rådgive om, hvordan den bedst mulige bevaring opnås af f.eks. et bestemt dokument eller kunstværk.

Læs mere om teknikken i magasinet Danske Museer, hvor vores grafiske konservator, Maja Sandahl, har været medforfatter på en spændende artikel (se nr. 4, s. 14) om lysets nedbrydende virkning på udstillede genstande.

Her ses Maja Sandahl, Anders Henk og Grylle Beck Carstensen, som får instruktion i brug af det nye udstyr.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.