Synes ingeniører og arkitekter også, at vores nye museumsmagasin er et hit?

bannerJa, det gør de!

Vi har i samarbejde med DTU haft et ” research paper” med på konferencen ACE 2016 i Singapore
(www.ace-conference.org).
Foredraget “New Concept for Museum Storage Buildings” blev holdt mandag d. 25. april af Jørgen Erik Christensen fra DTU, og her beskrives, hvordan vi har udviklet et nyt bygningskoncept for lavenergi magasinbygninger. Efterfølgende blev indlægget valgt til ”Best Research Paper of the Year” på konferencen!

Vi håber, at vi kan forsætte samarbejdet med DTU om et projekt, som kan gøre os i stand til at forudsige energiforbrug i eksisterende bygninger, og dermed driftsudgiften, for at holde et acceptabelt klima for opbevaring af museumsgenstande. Konceptet kan forhåbentlig i fremtiden være med til at spare museumsverdenen for mange udgifter til ikke-egnede magasinbygninger. Samtidig kan kulturarven sikres bedst mulige vilkår, ved at samlingerne måske ikke flyttes til billige bygninger, som så efterfølgende viser sig at være umulige at klimastyre. Metoden giver nemlig mulighed for på forhånd at argumentere for eller imod at bruge en konkret bygning til magasin på baggrund af både leje/købsudgift og driftsudgift.

Dette indlæg blev udgivet i Forskning, Nyheder. Bogmærk permalinket.