Registrering, nedpakning og flytning på Give-egnens Museum

Give-egnens Museum har igangsat et projekt med registrering, nedpakning og flytning af genstande til de nye arealer hos Fælles Museumsmagasiner i Vejle.

En del overvejelser og forarbejde skal udføres før genstandene er parat til flytning. Genstandene kan opbevares på magasin i mange år, og den der har pakket genstandene ned er ikke nødvendigvis den, der skal finde eller udpakke genstandene igen. Det er derfor vigtigt, at ”finderen” af genstanden nemt får et overblik over, hvilken hylde eller kasse genstanden befinder sig på/i. Er genstanden i flere dele, skal der hurtigt kunne fås et overblik over, hvilke pakker der hører sammen. Er genstanden sårbar, er det vigtigt, at der tydeligt gøres opmærksom på, hvor genstanden er sårbar etc.

Før genstandene placeres i magasinet, skal de registreres, tilstandsvurderes og pakkes. En arbejdsproces der kan tage flere måneder. Det er derfor vigtigt at tænke på gode arbejdsbetingelser med gode borde og godt lys samt at have et roligt område, hvor fotoapparat, computer, pakkematerialer, lamper, ledninger, skrivemateriale etc. ligger fremme uden at være i vejen for andre.

Hver genstand skal være:
Registreret i Regin, efterset for skader, vurderet i forhold til om genstanden kan håndteres og transportere, påført mærkat, rengjort for skidt og snavs, inspiceret for skadedyr, vurderet i forhold til om genstanden kan og bør behandles for skadedyrs osv. og alle bemærkninger nedskrevet så informationen er let tilgængelig for personer, som får brug for at arbejde med genstanden i fremtiden.

Ved indpakning skal det vurderes om for eksempel et maleri kan:
Transporteres oprejst eller liggende, om det skal placeres i en flyttekasse med andre malerier eller flyttes enkeltvis, om prydramme eventuel skal afmonteres eller om den kan forblive på maleriet.
Malerierne pakkes i syrefrit papir og sættes eksempelvis i en stabil flyttekasse med tilpasset syrefrit pap/karton placeret foran og bagved maleriet som stødbuffer.
Herefter kan malerierne transporteres i en lukket flyttebil til Fælles Museumsmagasiner i Vejle.

 

Foto 1 Maleri registres, efterses for skader og overfladerenses af Mette og Nelly fra museet i Give og Anette fra Konserveringscenteret i Vejle

Foto 2 Maleriet indpakkes i syrefrit papir

Foto 3 og 4 Maleriet overfladerenses med blød børste

Foto 5 Malerierne nedpakkes i stabil flyttekasse med tydelig mærkning

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.