Bronzefad fra Tørring

 

 

 

 

 

 

 

Billedet viser et præparat optaget i en udgravning af en jordfæstegrav fra romersk jernalder.

Efter nærmere undersøgelser har det vist sig, at præparatet indeholder et bronzefad samt en kam, mindst 2 typer tekstil, 2 flade træpinde, 3 lag pels, strå og et andet lag plantemateriale.

Både bronzefad og de genstande, der er i fadet, er meget skrøbelige, og det er derfor ikke muligt at tage genstandene op af fadet, og en meget vanskelig opgave at udgrave og stabilisere bronzefadet. Der er udtaget prøver til naturvidenskabelige undersøgelser, så plantematerialet kan identificeres, og det kan afgøres, hvilket dyr pelsen stammer fra.

Ingen af de genstande, der indtil videre er fundet i fadet kan ses på et almindeligt røntgenbillede, så inden arbejdet med stabilisering af fad og øvrige genstande fortsætter, håber vi at få mulighed for at lave en XCT scanning af præparatet, hvilket kan give bedre mulighed for at studere de enkelte lag og vise om der gemmer sig flere genstande under tekstilet.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar